Kom onze houten vloeren bekijken in Utrecht

Aandacht maakt alles mooier

Bij Euro-floor krijg je dat beetje meer. De kwaliteit van de producten, maar ook het vakmanschap in het leggen. Dat extra beetje aandacht geeft je rust. En natuurlijk de prijs. De grote merken tegen scherp concurrerende prijzen.
Onze openingstijden
Maandag 12:00 tot 17:30
Dinsdag 10:00 tot 17:30
Woensdag 10:00 tot 17:30
Donderdag 10:00 tot 17:30
Vrijdag 10:00 tot 17:30
Zaterdag 10:00 tot 17:00
Zondag 12:00 tot 17:00
Bekijk de kaart (Google Map)

Je vindt ons op de Woonboulevard in Utrecht

Euro-Floor Woonboulevard Utrecht Hollantlaan 29 3526 AL Utrecht
Neem contact met ons op
Bel: 030 - 28 71 717 Mail: info@euro-floor.nl
Vraag direct een vrijblijvende offerte aan
Stel je vraag online

~ Een greep uit onze merken ~

Wist u dat veel tapijten ook geschikt zijn voor systemen met vloerverwarming en -koeling?

Tapijt is behaaglijk, comfortabel en voelt warm aan, dempt geluid, zorgt voor een goede akoestiek en is vaak ook geschikt voor een vloerverwarming- en koelingsysteem. Omdat een woning met vloerverwarming via de vloer op temperatuur wordt gehouden, moet de vloerbedekking de warmte zo goed mogelijk doorgeven. Alleen dan kunt u
optimaal genieten van uw vloerverwarming.
 

Hoe weet ik of het tapijt geschikt is voor vloerverwarming?

De meeste soorten tapijt zijn prima toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Belangrijk is wel dat het tapijt antistatisch is. U herkent dit tapijt als het vloerverwarming- en antistatisch symbool op de productinformatie wordt vermeld.

Vloerverwarming Antistatisch (Bron: PIT/Prodis)
Waar moet ik op letten?

• Warmtedoorlaatweerstand van het tapijt. De warmtedoorlaatweerstand (Rc-waarde) zegt iets over de mate waarin het tapijt de warmte van uw vloerverwarmingssysteem doorgeeft. De Rc-waarde wordt aangegeven in m². K/W.
• De Rc waarde en de capaciteit van het vloerverwarmingssysteem moeten op elkaar worden afgestemd. Vraag bij de verwarmingsinstallateur naar de gewenste maximale weerstandswaarde van het systeem.
• Installatie: Het tapijt moet volledig verlijmd worden op de ondervloer met een lijmsoort die geschikt is voor vloerverwarming (zie specificaties lijmleverancier).

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan kan het tapijt worden toegepast bij vloerverwarming (als hoofdverwarming) enkoeling en geldt de garantietermijn van 5 jaar.
Alle collecties van DESSO, Parade en Bonaparte zijn getest op hun warmtedoorlaatweerstand.